Teşhis Ve Tedavi Planlaması

Tanı
Genel ağız içi muayenede hekiminizin dikkat edeceği noktalar şunlardır:
- Radyolojik inceleme: Çürük, kemik kaybı, kistler tespit edilir, kök pozisyonları incelenir.
Panoramik Radyografi
Ağızdaki tüm dişler ve kökleri, çene kemiği içerisinde gömülü kalmış dişleri, dişlerin etrafını saran kemik dokuyu ve diğer fizyolojik, patolojik oluşumları görüntülemek için kullanılır. Görüntü ağız dışından alınır. Rutin kontrollerde, gömük dişlerin çekimi ve implant uygulaması başta olmak üzere cerrahi işlemlerde ve periodontal işlemlerde kullanılır.
Periapikal Radyografi
Kök ucunun daha detaylı görüntülenmesinde, kanal tedavisinde kanal boyu ölçümü ve kanalın doldurulması işlemlerinde, çürük tespitinde kısacası bir ya da birkaç dişin ve etrafındaki kemik dokunun detaylı incelenmesi gerektiğinde ağız içinden periapikal radyografiler çekilir. Önceden kullanılan negatifli banyo tekniklerinin aksine günümüzde dijital görüntüleme yöntemleri (RVG) kullanılmaktadır. RVG' de görüntü çekildiği anda bilgisayar ekranında çıkar ve kaydedilir. Bu teknikle hem zamandan kazanılır, hem de hastanın aldığı radyasyon dozu da ihmal edilemeyecek düzeyde azalır.
Tedavi Planlaması
Tüm bu tanı yöntemler kullanılarak problemler tespit edilir. Daha sonra hastaya alternatif tedavi yöntemleri sunulur. Tedavinin nasıl olacağı, maliyeti ve ne kadar süreceği konusunda hasta bilgilendirilir.

Bunların dışında teşhis yöntemi olarak; Hastaya sunulacak alternatiflerin gelişmesi hastalarımızın kendi sağlıkları hakkında söz sahibi olmalarına olanak sağlamaktadır. Diş tedavilerinde en çok uygulanan teşhis ve tanı yöntemi çıplak göz ile muayene sonrasında kullandığımız röntgen cihazlarıdır. Dijital röntgenler, klasik yöntemlere göre daha az x-ray ışınları yaymaktadır. Fakat günümüzde geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde; x-ray ışınlarına hiçbir şekilde maruz kalmadan ve çok daha çabuk, hasta başında direkt olarak görüntülememize yardımcı cihazlardan yararlanabilmekteyiz.
DIFOTI yöntemi kullanıma girdiğinden beri, röntgenlerle tespit edilemeyecek kadar küçük, başlangıç seviyesindeki çürük oluşumlarını çok erken tespit edilebilmekte ve hasta başında ağız içi kamera kadar kolay ve hızlı bir şekilde, anında hastaya gösterilebilmektedir.
DIFOTI (Digital Imaging Fiberoptic Transillumination Technology) NEDİR?<
Diş yapısını farklı dalga boylarındaki ışıklarla transillümine etme prensibine dayanan ve radyasyon ışınları içermeyen bir sistemdir. Radyasyon ışınlarına maruz kalmadan çürük tespiti yapılabilmesi; hem çocuk, hem de hamilelerde güvenli şekilde kullanımı en büyük avantajlarındandır.
“DIFOTI” teknolojisinin avantajları nelerdir?
Hamilelik döneminde yapılması gereken çürük tedavilerinde de radyasyon içermemesi, çabuk ve kolay görüntüleme sağlaması nedeniyle kullanılabilmektedir.
Çocuklarda eğlenerek, çocuğun da görmesini sağlayarak ve hiçbir şekilde radyasyona maruz kalmadan oluşmaya başlamış çürük vs. gibi koruyucu tedavilerin erken teşhisinde en güvenilir, hızlı ve kolay yöntemdir. Çıplak gözle göremediğimiz veya derinliği konusunda fikir sahibi olamadığımız çürükleri, hiçbir şekilde radyasyona maruz kalmadan tespit etmemizi sağlamaktadır.
Diş eti kanamalarında veya hastalıklarında göremediğimiz dental plakların ve diş taşlarının tespitinde hastaya da göstermemize olanak veren ve radyasyon iyonu yaymayan en güvenilir yöntemlerdendir.
Call Now ButtonHemen Arayın