RESTORATİF TEDAVİ

Teşhis ve Tanı Yöntemleri
Diş çürükleri dişin çiğneme yüzeyinde, dişlerin birbirine temas eden ara yüzlerinde veya dişlerin boyun bölgelerinde oluşabilir. Gözle görülebilen yüzeylerde oluşan kahverengilik veya oyukların tespit edilmesi kolaydır. Fakat bu belirtileri oluşturmamış çürüklerde röntgen teşhisi de gereklidir. Dişin mine dokusunda başlayan çürüme tedavi edilmediğinde dentin dokusuna ilerler. Dentin, mineye göre daha kolay çözünen bir yapıdır ve bu nedenle çürük ilerlemesi hızlıdır.
Eğer ağrı sürekli hale gelmişse çürük dişin damar-sinir paketinin toplandığı pulpa tabakasına ilerlemiştir ve kanal tedavisi gereklidir.
Bonding
Bonding dişlere kesinlikle zarar vermeyen, dişlerdeki ufak sorunların giderilmesi için yapılan bir işlemdir. Dişe daha güzel bir görünüm kazandırılarak, gülüş estetiğine katkı sağlanmaya çalışılır.
Bazen dişler gereğinden fazla büyük veya küçük olabilir. Rengi istediğimiz gibi olmayabilir. Bu durumlarda, dişe yapılan küçük ilaveler ile dişe yeni görünümünü kazandırmak Bonding ile mümkün olmaktadır.
Dişler arasındaki istenmeyen boşlukların kapatılmasında, dişlerdeki şekil ve renk değişikliğinde Bonding kolaylıkla uygulanabilir. İki dişin veya birden fazla dişin arasında bulunan boşlukların kapatılmasında kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca genç yaştaki kişilerde herhangi bir çarpa, düşme gibi durumlarda, kişinin dişinin kırıldığı ve porselen uygulamasının yapılamadığı durumlarda tercih edilir. Hatta dişin yarısının kırık olduğu durumlarda bile başarı ile uygulanabilmektedir.
Dişlerde herhangi bir sorun (çürük gibi) yoksa, anestezi yapılmasına gerek yoktur. Bu işlem sırasında, herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez. İşlem öncesinde dişlerde aşındırmaya gerek duyulmaz.
Kişinin gülüşüne estetik kazandıracak ve dişlerindeki ufak sorunların giderilmesini sağlayacak bu işlem, çoğu zaman tek seans uygulanmaktadır. Bir seans yapılacak olan estetik işlemin büyüklüğüne göre 15 dk ile 1 saat arasında değişiklik göstermektedir. Fakat uygulanacak seans sayısı, kişiden kişiye ve uygulanacak işleme göre değişiklik gösterebilmektedir.
Kompozit Dolgu
Genellikle kliniğimizde kompozit dolgu kullanılmaktadır.
Silikondioksit parçacıkları içeren bir plastik karışımıdır. Çeşitli renk seçenekleriyle dişte fark edilmez ve estetik-beyaz dolgu olarak da adlandırılır. Bir dönem sadece ön dişlerde kullanılan materyal, çeşitli yöntemlerle güçlendirilerek arka dişler için de uygun hale getirilmiştir. Özel bir bağlayıcı ajan kullanılarak dişe yerleştirilen dolgu malzemesi ışık cihazıyla sertleştirilir ve cilası aynı seans yapılır.
Porselen Dolgu (Inley-Onley)
Porselen dolgularda hazırlanan kaviteden ölçü alınır ve laboratuara gönderilir. Hasta bir sonraki seansa geldiğinde cilalanmış olan porselen dolgu kaviteye yapıştırılır.
Call Now ButtonHemen Arayın