Zirkonyum Diş Nedir?
Geçmişte porselenler metalle alt yapılar ile desteklenmek zorundaydı. Bunun sebebi, porselen kırılgan bir malzemedir ve altında ki metal alt yapısı porselenin kırılmasını engelliyordu. Bu metal alt yapı zamanla korozyona uğraması nedeni ile günümüzde çok tercih edilmemektedir. Aynı zamanda metal alerjisi bulunan bireylerde kullanımı uygun değildir. Zirkonyum protezler, alerjisi olan kişiler için ideal bir tercih olmaktadır. Metal alt yapılı protezler dişetinde ve dişte siyah-gri renklenmeye sebep olur, bu da estetik olarak kabul görmez. Buna benzer sebeplerden dolayı metal desteksiz protezler ön plana çıkmaktadır.
Zirkonyum Diş Nerelerde kullanılabilir?
Zirkonyum diş, genelde estetik endişesi olan kişilerde, diş renginin diş beyazlatma yöntemleriyle sonuç alınamayan durumlarda, ortodonti tedavisinin öngörülmediği ufak çapraşıklıkların tedavisinde, yapısal olarak bozuk eski dolgularda, yıpranmış diş yüzeyine restorasyon amaçlı, arka dişlerde kaplama veya köprü olarak, implant üstü protez uygulamalarında kullanılabilir.
Zirkonyum Diş Avantajları Nelerdir?
Zirkonyum diş kaplaması, estetik açıdan, direnç, doku uyumu ve doğallığı ile en yüksek performansın elde edildiğini göstermiştir. Zirkonyum ile bütün tedaviler kendi dişinizden ayırt edilemeyecek kadar doğal ve estetik olur.
E-MAX
Zamanla sararan ya da başka sebeplerden dolayı renklenen dişler için uygulanan tedavi yöntemleri, günümüzde popüler hale gelmiş ve bu durumda estetik uygulamalar ön plana çıkmıştır. Estetik kaplamalarda öne çıkan e-max protez, çoğunlukla öndeki kesici dişlere uygulanır. E-max, sağlığını yitirmiş ve kazanılmaya çalışılan dişlere değil, estetik olmayan ve rahatsız edici dişlere uygulanır. Estetik kaplama e-max, çok fazla dayanıklı olmaması sebebiyle arka dişlerde çalışma alanı bulmaz. Arka bölgedeki diş kayıplarında ya da çürüklerinde daha kalıcı ve sağlam olan implant, zirkonyum gibi tedavi yöntemleri tercih edilir.
Hastanın tercihinin yanında, diş hekiminin de bu uygulama için ağız içi durumuna bakarak karar vermesi gerekir. Eğer dişin durumu bu uygulamaya izin verecekse, bu uygulama gerçekleştirilebilir. Aksi takdirde estetik amaçlı yapılan dişler zamanla fonksiyonunu kaybedebilir. Estetik kaplama e-max dişlerine özenle bakmak gerekir. Bunun için hem ağız içinin antiseptik sıvılarla temizlenmesi, dişlerin düzenli olarak fırçalanması şarttır. Eğer kişisel bakım aksatılır ve gerekli bakım yapılmazsa hem doğal dişlerin hem de yapılan yapay dişlerin ömrü kısalır.
LAMİNA DİŞ (YAPRAK PORSELEN)
Lamina Diş (Laminate Veneer), diş görünüşünü olumsuz şekilde etkileyen bozuk dişler için kullanılan estetik gülüş tasarımı çözümüdür.  Işık geçirgenliğine sahip bir tabakadan oluşan lamine diş doğala en yakın yapısı ile diğer dişlerin görünümüne ve özelliğine sahip olması kullanımı için avantajdır. Kesici uçlara doğru şeffaflaşan ve doğal dişi taklit etmesiyle oldukça estetik materyallerdir. Öncelikle porselen lamine diş yöntemi minimal invaziv (konservatif) bir yöntemdir. Yani dişin üzerinde az bir pürüzlendirme hatta bazı vakalarda hiç pürüzlendirme yapılmadan dahi yapılabilir.
Porselen Lamine Nedir, Nasıl Yapılır?
Lamine diş, tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakanın dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemine denir. Porselenden imal edilen bu kaplamalar ortalama 0,7-1mm kalınlığında, ışık geçirgenliğine sahiptirler. Mevcut bir diş üzerine hassasiyetle hazırlanarak yerleştirilir. Porselen lamine diş, uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapmak gerekebilmektedir. Yapılan aşındırma işlemi dişin formuyla, rengiyle, konumuyla ile alakalı olarak değişebilir.
Call Now ButtonHemen Arayın